شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

آیا ملاک احتیاط واجب بودن جمع بین نماز شکسته و کامل برای نماز طلاب و دانشجویان کثیر السفر این است بنای آن‌ها این باشد که حداقل دو ماه، هر ده روز یک بار به وطن خود رفت و آمد کنند، اگر آن‌ها اکثر اوقات قصد ده روز کنند ولی بعضی از هفته‌­ها قصد نکنند حکم نماز آن‌ها چیست؟

پاسخ :
پاسخ از حجت ‌الاسلام والمسلمین فلاح‌ زاده، مطابق با فتوای مقام معظم رهبری:
اصل مسئله به نظر حضرت آقا این است اگر کسی کثیرالسفر بود برای تحصیل یعنی برای درس خواندن آن درس خواندنی هم که کار محسوب نشود یعنی مأمور به تحصیل نباشد، تعهد خدمتی نباشد که در حین تحصیل حقوق به او بدهند و صرفا برای تحصیل می‌­رود اگر کثیرالسفر باشد و سفرهایش زیاد باشد که بین آن‌ها ده روز فاصله نمی‌شود چنین شخصی باید احتیاط کند به این معنا که هم باید نماز را شکسته بخواند هم کامل بخواند خوب در این مسئله می­‌تواند به فتوای مجتهد اعلم دیگری رجوع کند اگر کسی این گونه نیست گاهی دو هفته می‌­ماند در محل تحصیل گاهی اوقات یک هفته می‌­ماند و کثیرالسفر محسوب نمی­‌شود یعنی بین سفرها معمولا ده روز فاصله می­‌شود یا غالب این است چنین اگر آنجا وطنش نیست و آنجا سکونت ندارد باید با قصد ده روز نمازش را کامل بخواند و هرگاه می‌­رود به محل تحصیل و نمی­‌خواهد ده روز بماند نمازش شکسته است.
منبع: KHAMENEI.IR