چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

مربای ترنج چه خاصیتی دارد؟

پاسخ :
عَن إبراهيمَ بنِ الحَسَنِ الجَعفَرِيِّ عَن أبي عَبدِ اللّه‏ِ عليه‏السلام أنَّهُ قالَ لِأَصحابِهِ :
أخبِروني بِأَيِّ شَيءٍ يَأمُرُكُم بِهِ أطِبّاؤُكُم فِي الاُترُجِّ؟
قالَ : يَابنَ رَسولِ اللّه‏ِ ، يَأمُرونَنا بِهِ قَبلَ الطَّعامِ .
قالَ : ما مِن شَيءٍ أردَأَ مِنهُ قَبلَ الطَّعامِ ، وما مِن شَيءٍ أنفَعَ مِنهُ بَعدَ الطَّعامِ ، فَعَلَيكُم بِالمُرَبّى مِنهُ ؛ فَإِنَّ لَهُ رائِحَةً فِي الجَوفِ كَرائِحَة ِ المِسكِ ؛
به نقل از ابراهيم بن حسن جعفرى: امام صادق عليه‏السلام به ياران خويش فرمودند:«به من بگوييد كه پزشكانتان درباره تُرُنج به شما چه دستور مى‏دهند»
[يكى] گفت: اى پسر پيامبر خدا ! ما را به خوردن آن ، پيش از غذا ، سفارش مى‏كنند.
فرمودند: «هيچ چيز ، از آن ، در حالتى كه پيش از غذا خورده شود ، بدتر نيست و هيچ چيز ، از آن ، در حالتى كه پس از غذا خورده شود ، سودمندتر نيست . بر شما باد مربّاى آن ، كه در درون انسان ، بويى چون بوى مُشك دارد» .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، ص135 ، بحار الأنوار ، ج66 ، ص192 ، ح7