چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

چند سارق مسلح در وسط بیابان از یک خانواده عشایری گوسفند میدزدند پس از طی چند کیلومتر که دور میشوند توسط مالباختگان تعقیب شده و با اسلحه درگیر می‌شوند در درگیری یکی از سارقین مسلح کشته می‌شود تمامی سارقین و اولیای دم مقتول یکی از دو نفر مالباخته به نام الف را قاتل معرفی می‌کنند حضور الف در صحنه قتل محرز است ولی متهم به قتل حضورش را انکار می‌کند. سوال: 1-آیا از موارد دفاع مشروع می‌باشد؟ 2- آیا با قسامه امکان صدور رای قصاص است؟ 3-آیا مورد از موارد تدرو الحدود و قصاص به الشبهات نیست؟

پاسخ :
اگر این کار به عنوان دفاع از اموال صورت گرفته خون مقتول هدر است و به فرض که مشکوک شود آیا به کمتر از این مجازات امکان نجات اموال بوده یا نه مصداق (تدرو الحدود و القصاص) است.

منبع: makarem.ir