جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

کیفیت اتّصال مأمومین را در نماز جماعت توضیح دهید؟

پاسخ :
باید بین جای سجده‌ی مأموم و جای ایستادن امام به قدر یک انسان که به سجده رفته است فاصله نباشد، بنا بر این اگر بین آن دو این مقدار فاصله بود، بنا بر اظهر نماز جماعت اشکال دارد و هم چنین اگر بین انسان و مأمومی که جلوی او ایستاده و به وسیله او به امام متصل است، به همین مقدار فاصله باشد، نمازش اشکال دارد و اگر مأموم به واسطه کسی که طرف راست یا چپ او اقتدا کرده به امام متصل باشد و از جلو به امام متصل نباشد باید فاصله او با آنها کمتر از مقداری که ذکر گردید باشد. (جهت اطلاع بیشتر به مسأله‌ی 1155 و 1156 رساله رجوع شود.)

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.