جمعه، 28 مهر 1396

پرسش :

در نماز جماعت، فرموده‌اید: بنا بر احتیاط واجب تکبیرة الاحرام مأموم باید بعد از تکبیرة الاحرام واسطه باشد؛ شخصی که مدّت‌ها این حکم را مراعات نکرده، وظیفه‌اش در قبال نمازهای جماعتی که قبلاً خوانده چیست؟

پاسخ :
چنان چه به وظیفه‌ی اخلال منفرد نکرده باشد، نمازهایش صحیح است و در غیر این صورت چون احتیاط است، می‌تواند با رجوع به فَالأعلم (مجتهد اعلم بعدی) اعمال سابق را تصحیح کند و احتیاط هم در عدم تقدّم است نه در مقارنت که در صورت هم زمانی و مقارنت، اشکال ندارد، پس با شک در تقدّم بعد از فراغ از نماز، نماز محکوم به صحّت است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.