دوشنبه، 18 دی 1396

راه‌کار کاهش اضطراب امتحان

پرسش :

برای در امان ماندن از اضطراب امتحان چه کار کنیم؟

پاسخ :
برای اینکه هنگام امتحان دچار اضطراب نشوید، به این نکات توجه کنید و این پیشنهادها را دقیقاً به کار ببندید:

الف) حتماً امتحان خود را با نام خدا شروع و با استمداد از لطف او کارتان را آغاز کنید. سعی کنید با وضو در جلسه‌ی امتحان حاضر شوید. یاد خدا به دل‌ها آرامش می‌دهد و انسان را از اضطراب و نگرانی نجات می‌بخشد.

ب) از تلقین منفی به خود بپرهیزید و حتی در دلتان هم نگویید که موفق نمی‌شوید. به جای تلقین‌های منفی به خودتان دلگرمی بدهید و امیدوارانه در جلسه‌ی امتحان شرکت کنید. بی‌شک افراد امیدوار، بهتر از افراد ناامید به سؤال‌های امتحانی جواب می‌دهند.

پ) مقداری از اضطراب امتحان منفی نیست و جزء طبیعت امتحان است. به خاطر اضطراب‌های عادی امتحان خودتان را سرزنش نکنید و به خودتان فشار نیاورید.

ت) کمی زودتر از ساعت امتحان در عمل امتحان حاضر شوید تا فضای امتحان برایتان کاملاً عادی شود. در این مدت، از هرگونه مطالعه و بحث درباره‌ی امتحان بپرهیزید.

ث) پیش از شروع امتحان، چند بار نفس عمیق بکشید و از نظر روحی تمرکز کنید. این کار در غلبه بر اضطراب امتحان بسیار موثر است.

ج) قبل از پاسخ دادن به سؤال‌ها، آنها را مرور کنید و اول به سؤال‌هایی پاسخ بدهید که جوابش را می‌دانید.

منبع: پرسش ها و پاسخ های دانشجویی، ج29، ص 34 با تغییر و تلخیص

در این زمینه حتما بخوانید:

برای جلوگیری از ایجاد اضطراب در جلسه امتحان چه اقدماتی لازم است؟

روش‌های مقابله با اضطراب و فشار روانی مخصوصاً در درس خواندن و امتحان چیست؟