يکشنبه، 12 فروردين 1397

باید خودمان دوران کودکی خوبی را پشت سر گذاشته باشیم تا مادر خوبی شویم؟

پرسش :

باید خودمان دوران کودکی خوبی را پشت سر گذاشته باشیم تا مادر خوبی شویم؟

پاسخ :
خیر. البته کودکان خوشبخت وقتی بزرگ می‌شوند معمولاً به مادرانی مهربان و بامحبت تبدیل می‌شوند، اما تنها این لازم نیست، اگر قرار باشد مادران خوب و شایسته، همگی گذشته‌ی آرام و خوش و خرمی داشته باشند، اکثر ما، هرگز به طور موفقیت‌آمیز، کودکانمان را درست تربیت نخواهیم کرد. درست است که تاریخ، می‌تواند تکرار شود، امّا در صورتی‌که شما از آن درس عبرت نگرفته باشید. چه بسا، با وجود گذشته‌ی تلخ، شما بهتر بتوانید نیازهای کودک را درک کنید. کسانی که با این مشکلات، در دوران کودکی، دست و پنجه نرم نکرده، به نظر من طرز فکر، شیوه صحیح، مثبت و سازنده‌داشتن، بهترین چیز برای تربیت فرزند است.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چگونه می‌توانم کودکم را تشویق کنم تا رابطه خوبی با پدربزرگ و مادربزرگ داشته باشد؟

مادربزرگ چگونه می‌تواند در تربیت کودک کمک کند؟

چگونه می‌توانم به عنوان مادر دوقلوها، خودم را با آن‌ها وفق دهم؟

چگونه می‌توانم با دوقلوهایم کنار بیایم؟

چگونه می‌توانم با وجود نوزادم با زحمت و دردسر کمتری از خانه بیرون بروم؟

در حال حاضر که مادر شده‌ام پرمشغله هستم، چگونه با دوستانم تماس داشته باشم؟

چگونه می‌توانم آموزش ببینم تا مادر بهتری باشم؟

آیا تربیت فرزند در حال حاضر نسبت به گذشته دشوارتر شده است؟

چه کاری می‌توانم انجام دهم تا به عنوان یک مادر، از خودم راضی باشم؟

چرا از تربیت فرزندم احساس رضایت نمی‌کنم؟