يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا کودکم سریعتر رشد کند؟

پرسش :

آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا کودکم سریعتر رشد کند؟

پاسخ :
خیر. نمی‌توانید، فقط می‌توانید راه رفتن را، زودتر از موعد مقرر، یاد بدهید، اگر آمادگی داشته باشد. با استفاده از کارت‌های آموزشی مصوّر، یا دیگر روش‌های یادگیری و آموزش سریع، ممکن است کودک، یک یا دو مهارت را یاد بگیرد و انجام دهد. در واقع از طریق تکرار، می‌آموزد که آن‌ها را به طور غیرارادی انجام دهد. با این روش، حتی ممکن است یاد بگیرد بنویسد.

با این وجود تا وقتی‌که به اندازه کافی بزرگ نشده تا به طور واقعی انجام این کارها را درک کند، انجام آن، یک عادت خاصِ شخصی است. سرعت بخشیدن به رشد و پیشرفت او، کار مفید و مؤثری نیست. با تحت فشار قراردادنش، به او آسیب می‌رسانید. حتی ممکن است یادگیریش را، طولانی‌مدت به تعویق اندازید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا مصرف دارو بر دندان‌های کودکم تأثیر می‌گذارد؟

معاینات (عکس‌برداری و از قبیل آن) در مورد کودک، چقدر دقیق هستند؟

هنگامی که کودکم ناخوشه و سرحال نیست و حس همکاری ندارد، آیا باید وی را معاینه کنم؟

آیا زندگی فقیرانه بر روی رشد کودکم تأثیر می‌گذارد؟

آیا جر و بحث‌های در خانه، می‌تواند رشد کودکم را کُند کند؟

به صورت تمام‌وقت کار می‌کنم، چه کنم تا به بهترین شکل به کودکم کمک کنم تا خوب رشد کند؟

آیا تمرین‌کردن به کودکم کمک می‌کند تا مهارت‌هایش را بهتر بیاموزد؟

آیا می‌توانم فرصت‌های یادگیری را برای کودکم به حداکثر برسانم؟

چه عواملی ممکن است میزان هوش کودکم را تحت تأثیر قرار دهند؟

آیا سرعت رشد او به میزان هوش و استعدادش بستگی دارد؟