يکشنبه، 12 فروردين 1397

چه عواملی ممکن است میزان هوش کودکم را تحت تأثیر قرار دهند؟

پرسش :

چه عواملی ممکن است میزان هوش کودکم را تحت تأثیر قرار دهند؟

پاسخ :
پیش‌بینی میزان هوش، مانند تعریف‌کردن آن کار دشواری است. ما می‌توانیم همه افراد، اعم از کوچک و بزرگ را این‌گونه درنظر بگیریم که از نظر علمی توانا هستند، اما از لحاظ بلوغ عاطفی باهم متفاوتند. هوش را با تست IQ (میزان هوش) بسنجید. از لحاظ آماری، هوش فرزند اول خانواده کمی بیشتر از خواهر و برادر کوچک‌تر از خودش است. در خانواده‌های پرجمعیت، به ویژه آن‌هایی که فاصله سنی کودکان در آن‌ها کم است، میزان متوسط هوش در هر کودک نسبت به کودک قبلی چند درجه کاهش می‌یابد. کودکان میزان هوش را از پدر یا مادر و یا هردوی آن‌ها به ارث می‌برند، اما درست نیست که انتظار داشته باشید کودکتان از لحاظ هوشی دقیقاً شبیه شما باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا مصرف دارو بر دندان‌های کودکم تأثیر می‌گذارد؟

معاینات (عکس‌برداری و از قبیل آن) در مورد کودک، چقدر دقیق هستند؟

هنگامی که کودکم ناخوشه و سرحال نیست و حس همکاری ندارد، آیا باید وی را معاینه کنم؟

آیا زندگی فقیرانه بر روی رشد کودکم تأثیر می‌گذارد؟

آیا جر و بحث‌های در خانه، می‌تواند رشد کودکم را کُند کند؟

به صورت تمام‌وقت کار می‌کنم، چه کنم تا به بهترین شکل به کودکم کمک کنم تا خوب رشد کند؟

آیا تمرین‌کردن به کودکم کمک می‌کند تا مهارت‌هایش را بهتر بیاموزد؟

آیا می‌توانم فرصت‌های یادگیری را برای کودکم به حداکثر برسانم؟

آیا سرعت رشد او به میزان هوش و استعدادش بستگی دارد؟

آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا کودکم سریعتر رشد کند؟