شنبه، 30 تير 1397

حالت روحی و جسمی پیامبر (ص) هنگام نزول وحی

پرسش :

حالت روحی و جسمی پیامبر اکرم (ص) هنگام نزول وحی، چگونه بوده است؟

پاسخ :

در گزارش های تاریخی، به برخی حالت های پیامبر(ص) مانند: حالت غش داشتن، از هوش رفتن و عرق کردن، سردرد و تیرگی چهره، احساس سنگینی، حالت چرت و خَلسه هنگام دریافت وحی، اشاره شده است.

در رابطه با این گزارش ها و حالت های پیامبر(ص)، تذکّر چند نکته لازم است:

۱. هیچ یک از این گزارش ها، از اهل بیت(ع) نقل نشده است.

۲. سند گزارش هاى یاد شده، از اعتبار لازم برخوردار نیست.

۳. آنچه از مجموع گزارش ها مى توان استنباط کرد، این است که حالت پیامبر(ص) هنگام نزول وحى، دگرگون مى شده، به گونه اى که هر کس ایشان را مى دید، متوجّه غیر عادى بودن حال ایشان مى گردید؛ امّا نمى توان تفسیر قطعى و دقیقى از حالت ظاهرى ایشان ارائه کرد، چه رسد به حال درونى آن بزرگوار.

منبع: از قرآن بیشتر بدانیم، مهدی خسروی سرشکی، قم، دارالحدیث، چاپ اول، ۱۳۹۴

بیشتر بخوانید:

آیات کلام الله مجید، چگونه بر پیامبر اکرم (ص) نازل شد؟

منظور از «نزول قرآن» چیست؟

آخرین سوره کاملِ نازل شده چیست؟

«کاتب وحی» به چه معناست؟

نخستین آیه یا سوره نازل شده قرآن کریم چیست؟

آخرین آیه یا آیات نازل شده قرآن کریم چیست؟

احادیث نزول قرآن بر هفت حرف در منابع شیعه و اهل سنت چگونه است؟

آیا نزول قرآن دفعی بوده یا تدریجی؟