سه‌شنبه، 13 شهريور 1397

حکم تلقیح زن با نطفه ی شوهرش که از دنیا رفته

پرسش :

آیا در صورت های زیر تلقیح زن با نطفه ی شوهرش که از دنیا رفته، جایز است؟ الف) بعد از وفات شوهر، ولی قبل از انقضای عدّه، ب ) بعد از وفات او و بعد از انقضای عدّه، ج ) اگر آن زن بعد از فوت شوهرش با مرد دیگری ازدواج نماید، آیا جایز است خود را با نطفه ی شوهر اولش تلقیح کند؟ و آیا در صورت فوت شوهر دوم، جایز است خود را با نطفه ی شوهر اولش بارور کند؟

پاسخ :
این عمل فی نفسه اشکال ندارد و فرقی نمی کند که قبل از انقضای عدّه باشد یا بعد از آن و همچنین فرقی نیست بین اینکه ازدواج کرده باشد یا خیر، و در صورت ازدواج هم فرقی نمی کند که لقاح با نطفه ی شوهر اولش بعد از وفات شوهر دومش باشد یا در حال حیات او، ولی اگر شوهر دوم او زنده باشد، باید این کار با اجازه و اذن او صورت بگیرد.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

آیا تعیین جنسیّت جنین به کمک رژیم غذایی جایز است؟ و آیا این عمل دخالت در، طبیعت و خواست الهی محسوب نمی شود؟

آیا تغییر ژنتیکی جنین انسان به منظور اصلاح نژاد و ایجاد اوصاف دلخواه در آن، مانند انتخاب رنگ پوست، افزایش ضریب هوشی جایز است؟

آیا تغییر جنسیت برای دوجنسی ها و اشخاص خنثی و همچنین زنان و مردانی که آثار مرد یا زن بودن به روشنی در آنها دیده می شود، جایز است؟

آیا تغییر جنسیت جایز است یا خیر؟

انجام عمل جراحی برای الحاق فرد خنثی به زن یا مرد چه حکمی دارد؟

نگهداری اسپرم غیر شوهر در بانک اسپرم یا محل نگهداری دراز مدت اسپرم مرد و استفاده از آن در مواقع لزوم برای زن، چه حکمی دارد؟

آیا تلقیح نطفه ی مردی نامحرم به همسر مردی که بچه دار نمی شود، از طریق قراردادن نطفه در رحم او جایز است؟