پنجشنبه، 22 شهريور 1397

تفاوت مبیع در معامله و جنس تحویل داده شده

پرسش :

اگر مورد معامله بذر پیاز باشد لکن بعد از زرع معلوم شود بذر محصول دیگری است، آیا بایع می‌تواند معامله را بهم بزند و با رد ثمن محصول را تملک کند؟ آیا مشتری می‌تواند تفاوت قیمت بذر را از بایع مطالبه کند؟ در صورت فساد بیع آیا مشتری می‌تواند غرامتی را که در نتیجه زرع به او وارد شده از بایع مطالبه کند؟

پاسخ :
چون بذر دریافت شده توسط مشتری، مورد معامله نبوده است، در ملک بایع باقی است و اگر بایع بخواهد، می‌تواند آن را پس بگیرد ولکن باید خسارت وارده به مشتری را جبران کند کما اینکه مشتری و بایع می‌توانند در این مورد با یکدیگر مصالحه کنند به این شکل که، مشتری بذر پیازی را که از بایع طلب دارد با این بذر موجود مصالحه کند، و در هر صورت این معامله از موارد قابل فسخ نیست.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

فروش نسیه به قیمت بیشتر

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

پیش‌فروش به شرط امکان خرید مجدد مبیع توسط فروشنده

افزودن قیمت کالا به خاطر فروش اقساطی آن

تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع

اختلاف قیمت نقد و اقساط

خرید امتیاز مغازه ‌فروشنده غذای حرام

فروش مواد غذایی حرام

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

فروش جنس داخلی با نام یک شرکت خارجی