چهارشنبه، 22 اسفند 1397

موسیقی درمانی

پرسش :

امروزه موسیقی برای معالجه بعضی از بیماری‌های روانی (مانند افسردگی، اضطراب، مشکلات جنسی و سرد مزاجی زنان) به کار می‌رود، حکم آن چیست؟

پاسخ :

همه مراجع: اگر نظر پزشک متخصص و امین بر این است که تنها راه معالجه و درمان آن استفاده از موسیقی است،‌ گوش دادن آن به مقداری که درمان بیمار اقتضا می‌کند، اشکال ندارد.[۱]
تبصره. فرض فوق بسیار نادر است و خداوند متعال در کارهای حرام ـ از جمله موسیقی ممنوع ـ شفا قرار نداده است و پاسخ یاد شده تنها در هنگام ضرورت به کار می‌آید.

پی نوشت ها:
[۱]ـ مکارم، استفتائات،  ج ۲، ص ۷۱۴؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۱، ص ۱۰۰۴؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۵۱؛ دفتر: امام، بهجت، تبریزی، سیستانی، فاضل، وحید و نوری.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

گوش دادن به ترانه و موسیقی‌های تولید شده در خارج، چه حکمی دارد؟

آیا میان انواع موسیقی‌ها ـ از قبیل اصیل (سنّتی)، کلاسیک، محلی، پاپ و … ـ تفاوتی در حکم هست؟

حکم انتشارات کتاب در زمینه مسائل آموزشی و تحقیقی موسیقی چیست؟

حکم نگه‌داری آلات موسیقی چیست؟

حکم خرید و فروش آلات موسیقی چیست؟

چاپ آگهی در مطبوعات و یا انعکاس در صدا و سیما به منظور جلب افراد مورد نظر، برای آموزش موسیقی چه حکمی دارد؟ آیا مصداق ترویج است؟

حکم تشکیل نمایشگاه آلات موسیقی چیست؟