جمعه، 24 اسفند 1397

محل شستن صورت و دست در وضو

پرسش :

آیا هنگام شستن صورت در وضو، حتماً باید آب را از رستنگاه بریزیم و دست ها را از آرنج بشوییم یا اینکه مى شود از پایین تر مثلاً بالاى ابروها ریخت و بعد دست کشید؟

پاسخ :
همه مراجع: در شستن صورت، باید رستنگاه (جایى که موى سر بیرون مى آید) نیز شسته شود ولى لازم نیست آب از رستنگاه ریخته شود؛ بلکه همین اندازه که عرفاً از بالا به پایین شسته شود، کافى است.[۱]

 پی نوشت:
[۱] – امام، سیستانى، فاضل، مکارم ونورى، تعلیقات على العروه، افعال الوضو، الاول؛ وحید، منهاج الصالحین، ج ۲، کیفیه الوضو، الاول؛ تبریزى، منهاج الصالحین، ج ۱، کیفیه الوضو، الاول؛ بهجت، وسیله النجاه، ج ۱، م ۸۰ صافى، هدایه العباد، ج ۱، م ۹۱

منبع: احکام وضو، غسل و تیمم (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، دفتر نشر معارف، 1387.