جمعه، 24 اسفند 1397

رفتار بچه‌ها در موقع خرید لوازم مدرسه

پرسش :

آیا در خرید لوازم مدرسه تابع کودکان باشیم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

برخی از پدر و مادرها سؤال می‌کنند که آیا در مورد خرید لوازم التحریر باید تابع بچّه‌ها باشیم؟ ما در جواب می‌گوییم: خیر! اگر کودک شما یک خوراکی زیان بار را بخواهد، آیا برای او تهیّه می‌کنید؟! در مورد وسایل مدرسه نیز همین طور است؛ وسایلی که فرهنگ غرب را وارد می‌کنند، برای فرزندان ما زیان آور است.

رفتار بچّه‌ها در موقع خرید کردن
پدر و مادر ها باید توجّه داشته باشند که بچّه‌ها در خرید وسایل دو دسته هستند:
یک دسته کودکانی هستند که به حرف والدین گوش می‌کنند و از آن‌ها حرف شنوی دارند؛ ما در مورد این دسته از بچّه‌ها توصیه می‌کنیم که پدر و مادر به آن‌ها حق انتخاب بدهند؛ البته نه به صورت گسترده، بلکه به صورت محدود؛ مثلا ًمادر دو کیف را برای فرزندش مشخص کند و از او بخواهد که یکی از آن‌ها را انتخاب کند.
دسته‌ی دوّم بچّه‌هایی هستند که همه قواعد را زیر پا می گذارند و حرف خود را می‌خواهند به کرسی بنشانند. والدین باید در مورد این کودکان خودشان به خرید بروند و لوازم را تهیّه کنند.

یک انقلاب در صنعت لوازم التحریر
 به لطف الهی امروزه در کشور ما نسبت به تولید لوازم التحریر یک انقلاب رخ داده است. بنده  به یاد دارم که در چهار سال گذشته وقتی برای خرید لوازم التحریر به بازار می‌رفتیم، باید ساعت‌ها وقت صرف می‌کردیم تا یک جنس سالم خریداری کنیم؛ ولی به لطف الهی در دو سال اخیر انقلابی در این زمینه رخ داده است.

توجّه به نظر معلّم!
نکته‌ی دیگر که در مورد خریدن لوازم التحریر قابل توجّه است این است که والدین خود سرانه به دنبال خرید لوازم مدرسه نروند؛ بلکه بعد از اعلام معلّم، آن‌ها را برای فرزندانشان تهیّه کنند؛ چراکه ممکن است آن‎ها پیشنهادهایی در مورد تهیه لوازم مدرسه داشته باشند.​​​​​

پرسش های مرتبط:

آیا در خرید لوازم مدرسه تابع کودکان باشیم؟

من یک دختر ۹ ساله دارم که بسیار بی‌نظم است و از زیر بار مسئولیت‌ شانه خالی می‌کند. چگونه با او رفتار کنم؟

چطور فرزندان خود را نسبت به نماز اول وقت ترغیب کنیم؟

چرا برخی از بچّه‌ها می‌ترسند که با دیگران ارتباط برقرار کنند یا حق خود را از آن‌ها بگیرند؟

فرزند یک ساله‌ای دارم که زیاد شیر می‌خورد. چگونه باید با این مشکل برخورد کنم؟