جمعه، 24 اسفند 1397

توانایی نه گفتن کودک

پرسش :

چه کنیم که فرزند ما توانایی "نه گفتن" را داشته باشد؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

پدر و مادر باید در این رابطه به چند نکته توجّه داشته باشند:

الف. آموزش “نه گفتن“
والدین باید از کودکی علاوه بر این که به بچّه‌های خود “نه“ می‌گویند، نه گفتن را هم به آن‌ها بیاموزند؛ به این صورت که اگر کودک در مواقعی به طور منطقی نه گفت، بزرگتر ها به نظر او احترام بگذارند.

ب. حمایت و پشتیبانی
پدر و مادر باید از “نه گفتن“ فرزندانشان حمایت کنند و به آن‌ها بفهمانند که اگر هر اتّفاقی افتاد در کنارشان خواهند ماند.

ج. قاطعیّت و ارائه دلیل
اگر بچّه ها “نه“ می‌گویند، باید دلیل و پشتوانه‌ی کار خود را بدانند؛ زیرا وقتی بچّه ها دلیل کار خود را بدانند بیشتر از نظرشان دفاع می‌کنند.

د. افتخار کردن از نظر خود
پدر و مادر باید به فرزندان خود بیاموزند که به “نه گفتن“‌های خود افتخار کنند؛ زیرا خیلی از مواقع نه گفتن‌های ما یک پیروزی است و برای انسان غرور و اعتماد به نفس می‌آورد.