جمعه، 24 اسفند 1397

راه‌های ایجاد آرامش برای فرزند

پرسش :

نوجوان ۱۸ ساله ای دارم که از محیط خانه بیزار است و دوست داردکه بیشتر وقت خود را بیرون از خانه بگذراند. چگونه او را به محیط خانه علاقه مند کنم؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

اگر نوجوان دوست ندارد که در محیط خانه قرار بگیرد و ترجیح می‌دهد که در بیرون از خانه باشد، معلوم می‌شود که پدر و مادر جذّابیّتی برای فرزند خود ندارند. مهم‌ترین جذّابیّت یک پدر و مادر این است که عاملی برای آرامش فرزندشان باشند.

راه‌های ایجاد آرامش:

الف. آرامش بصری
آرامش بصری یعنی وقتی فرزند پدر و مادر خود را می‌بیند از آن‌ها آرامش بگیرد.

ب. آرامش کلامی
والدین باید با فرزند خود طوری ارتباط کلامی برقرار کنند که آرامش او به هم نخورد. گاهی اوقات پدر و مادر با کلام خود امنیّت  نوجوان را به هم می‌ریزند؛ لذا نوجوان دوست ندارد که در محیط خانه باشد.

ج. آرامش رفتاری
 در روایات اهل بیت علیهم السّلام و قرآن کریم مدل‌هایی برای آرامش رفتاری ارائه شده است؛ به عنوان مثال وجود مبارک نبی مکرّم اسلام می‌فرمایند: “به فرزندان خود احترام بگذارید“ اگر والدین به فرزند خود احترام بگذارند، دیگر بچّه به بیرون از خانه علاقه مند نمی‌شود؛ چراکه محیط خانه آرامش او را تامین می کند.

پرسش های مرتبط:

چگونه برای اوقات فراغت فرزندان خود در ایّام تابستان برنامه ریزی کنیم؟

با بچههایی که می‌خواهند در بیرون از خانه بازی کنند، چگونه برخورد کنیم؟ آیا به آن‌ها اجازه‌ی چنین کاری را بدهیم؟

چه سنّی برای آموزش زبان خارجی مناسب است؟

آیا قبل از سن تکلیف باید بچّه‌ها را به روزه‌ی کله گنجشکی یا عبادت های دیگر مجبور کرد؟