يکشنبه، 23 تير 1398

چگونگی اجرای قصاص در صورت کافر و غایب بودن اولیای دم

پرسش :

در صورت وقوع قتل در هر یک از موارد ذیل، تکلیف چیست؟ الف. مقتول، مسلمان امّا ولی دم وی کافر باشد. ب. به هنگام دستگیری قاتل، ارتباط با اولیای دم ممکن نیست، ولی در آینده امکان دسترسی به آنان وجود دارد.

پاسخ :
الف. کافر، ولی و وارث مسلمان نمی‌‏شود و حق قصاص و یا مطالبه دیه با حاکم شرع است.
ب. بدون مطالبه اولیای مقتول تکلیفی برکسی نیست و راجع به مجازات تعزیری قاتل باید قوانین و مقررات مراعات شود. 1378/5/5

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.