يکشنبه، 23 تير 1398

حکم ایراد ضرب و جرح شاگرد توسط معلم

پرسش :

1. حکم شرعی جراحات یا لطماتی که معلم جهت تربیت شاگردان انجام می‌‏دهد در فروع زیر چیست؟ الف. شاگرد صغیر باشد. ب‏. شاگرد بالغ باشد. ج‏. با اجازه ولی باشد. د. بدون اجازه ولی باشد. ه. جهت جلوگیری از وقوع منکر باشد. 2. آیا دفن اموات مؤمنین و مسلمانان در قطعه زمینی بدون اعتراض از طرف دولت یا شخص حقیقی طی سالیان متمادی حکم وقف بر قبرستان را دارد؟

پاسخ :
1. در همه فروض مذکوره دیه و ضمان برای معلم ثابت است.
2. اگر از طرف مالک، زمین به عنوان قبرستان در اختیار مؤمنین گذاشته شده و میت هم در آن دفن شده وقف محقق خواهد شد ولی به صرف دفن بدون مراعات آنچه ذکر شد وقف محقق نمی‌‏شود. 1381/6/14

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.