دوشنبه، 24 تير 1398

حکم خسارت تأخیر تأدیه و توافق بر مطالبه آن ضمن عقد

پرسش :

1. با توجه به این که خسارت تأخیر تأدیه نوعی محرومیت از منافع محقـق ‏الحصول پول می‏‌باشد؛ آیا از جهت فقهـی ضرر به حساب نمی‏آید تا جبران آن لازم باشد؟ 2. آیا توافق خصوصی ضمن عقد در مورد خسارت تأخیر تأدیه و میزان آن شرعاً معتبر است؟

پاسخ :
1. طبق قانون عمل شود.
2. در فرض سؤال، مانعی ندارد. 1381/10/23

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.