سه‌شنبه، 25 تير 1398

اختصاص سهم الشرکه شریک به ورثه

پرسش :

دو نفر در جمع اموال و سکنی، شریک بوده‌‏‌اند، یکی از آنان بدون وصیت در غربت فوت شده و شریک وی بعد از فوت او، وصیت کرده و مبلغ ناچیزی جهت ورثه طرف مقابل که پنج خواهر می‏‌باشند، تعیین نموده و ورثه او وصیت پدرشان را مدرک قرار داده و می‌‏گویند ما مطابق وصیت پدرمان حق ناچیز طرف مقابل را می‏‌دهیم، (البته وصیت طرف بدون هیچ گونه قیم نامه یا وکالت نامه یا امضای پنج خواهر می‌‌‏باشد) آیا از نظر شرع اسلام، وصیت یک طرفه او به دلخواه خودش، شامل حال پنج دختر طرف مقابل می‌‏شود یا خیر؟ از محضر مبارک تقاضا دارم جواب مسأله را مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
تمام سهم‌الشرکه هر یک از دو شریک به ورثه خودش می‌‏رسد و اگر در سهم‌الشرکه نزاع دارند به محاکم صالحه قضایی مراجعه کنند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.