سه‌شنبه، 25 تير 1398

توقف وجوب نفقه اولاد بر تمکن پدر

پرسش :

خانمی از شوهرش در قبال بذل نفقه و مهریه، طلاق خلع گرفته و با مصالحه، حضانت و نفقه دو فرزند مشترک‌شان را عهده‏‌دار شده، اکنون که مکلف هستند، بنا به فتوای حضرت امام، حضانت مکلف به عهده کسی نمی‌‌‏باشد، ولی درباره این که نفقه آنها را تا چه زمان مادر عهده‏‌دار شود، چیزی قید نگردیده است، تکلیف مادر نسبت به فرزندان چیست؟

پاسخ :
در فرض مرقوم حضانت بر عهده مادر نیست و اگر پدر متمکن است، باید نفقه آنان را بپردازد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.