سه‌شنبه، 25 تير 1398

جواز حبس قاتل در صورت صغیر بودن اولیای دم | استفتاء دو

پرسش :

شخصی به جرم قتل عمد محکوم به قصاص گردیده، اولیای دم صغیر هستند و طبق نظر حضرت‌عالی احتیاطاً بایستی تا کبیر شدن صغار، اجرای حکم به تأخیر بیفتد و پس از بلوغ، صغار شخصاً خواستار قصاص گردند. بیان فرمایید؛ آیا در فرض مذکور می‌توان قاتل را تا زمان ‏کبیر شدن صغار در زندان بازداشت نمود، یا نمی توان؟

پاسخ :
صرف محکومیت به قصاص مجوز حبس محکومٌ‌علیه تا زمان بلوغ و اظهار نظر وارث صغیر نیست، ولی اگر خوف فرار محکومٌ‌علیه در بین باشد، مانع ندارد کفیل یا وثیقه نقدی یا غیر نقدی اخذ نمایند و در صورت خوف فرار محکوم علیه اگر مدت انتظار بلوغ صغار کوتاه باشد، حبس اشکال ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.