سه‌شنبه، 25 تير 1398

حصول محرمیت به صرف تحقق نکاح | استفتاء یک

پرسش :

زنی هستم که حدود بیست سال به طور طاغوتی زندگی کرده‏‌ام، دارای چهار دختر هستم، بعد از انقلاب از شوهرم طلاق گرفتم و به دیگری شوهر کردم و پس از مدتی در اثر فشار بچه‏‌ها از شوهر دوّم طلاق گرفته و پیش بچه‏‌ها و در خانه شوهر اوّل سکنی گزیدم (تا شاید او را به اسلام و ترک مشروب الکلی وادار نمایم) و پس از گذشت چند ماه همه گونه وسایل راحتی او را فراهم کردم تا در مقابل، شاید ترک مشروب نماید به شرط آن‌که من هم به عقد او درآیم، ولی موفق نشدم حتی یک شب در حالت مستی در موقعیت حساسی قرار گرفتم که به ناچار توسط بچه‏‌ام و خودم صیغه عقد را به مدت یک ماه خواندم، ولی بعد از اتمام مدت صیغه، اقدام به ترک مشروب ننمود، لطفاً بفرمایید که: 1. ازدواج مجدد من با شرایط فوق از نظر شرعی چگونه است؟ 2. حالت سرپرستی او بر من بدون ازدواج که نامحرم است چه صورتی دارد؟ 3. در حالت سرپرستی صیغه چه صورتی پیدا می‌‏کند؟

پاسخ :
اگر بعد از گذشت عده طلاق دوّمی صیغه اوّلی شده‌‏‌‌اید می‌‏توانید بعد از تمام شدن مدت صیغه با او ازدواج نمایید و بدون ازدواج دایم یا منقطع نامحرم و بر او حرام هستید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.