پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم پرداخت نفقه تا اثبات نشوز

پرسش :

زن از خانه شوهر به خانه پدر یا جای دیگر رفته، شوهر او را دعوت کرده که به خانه و زندگی بر گردد و باز نگشته (و اظهار می‌‏کند که شوهرم مرا زجر و شکنجه می‌‌‏دهد یا شوهرم مرا از خانه خارج کرده) و در نتیجه شوهر تمکین می‏‌خواهد و زن نفقه ایام گذشته را مطالبه می‌‏کند، اما زن نمی‌‏تواند به واسطه فقدان شهود اثبات کند که شوهرش وی را زجر می‏نموده و یا از خانه اخراج کرده، آیا همین مقدار که زن در خانه پدر یا خانه دیگری باشد و شوهر هم از وی دعوت می‌‏کند برگردد و بر نمی‌‏گردد، در نشوز کفایت می‌‏کند که زن حق نفقه نداشته باشد، چون نمی‌‏تواند اثبات کند که شوهرش، او را زجر و شکنجه داده و یا از خانه اخراج نموده است؟

پاسخ :
در مفروض سؤال مرد باید نفقه زن را بدهد و زن هم باید برگردد به خانه شوهر و نسبت به گذشته تا نشوز زن اثبات نشود حکم به ضمان مرد می‌‏شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.