پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم رعایت قانون در شرکت‌های تعاونی ادارات | استفتاء دو

پرسش :

ما کارگران سنگ‌بری‌های تهران که در حدود نه‌صد نفر هستیم، عضو شرکت تعاونی می‏باشیم، اینک اجناسی در فروشگاه شرکت تعاونی توزیع می‌‏شود و بعضی از آن اجناس کمیاب است، متصدیان شرکت تعاونی برای توزیع این نوع کالا بین کلیه اعضا ـ اعم از متقاضی و غیرمتقاضی ـ اقدام به قرعه‌‏کشی می‌‏نمایند و آن شخصی که قرعه به نام وی اصابت نموده، جنس قرعه‌‏کشی شده هم مورد احتیاج وی نیست و مشاهده شده بعضی از آنها آن جنس را در بازار آزاد با نرخ و قیمت بیشتری به فروش می‏رسانند، نظر و فتوای حضرت امام در خصوص قرعه کشی به این نحو و کلاً قرعه کشی از این قبیل چیست؟ آیا با موازین شرع و اسلام مغایرت دارد یا خیر؟

پاسخ :
باید مطابق مقررات دولت اسلامی عمل نمایند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.