پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم رعایت مقررات برای عضویت در هیأت‌‌‌های بازسازی

پرسش :

همان‌طور که می‏‌دانید لایحه بازسازی در مجلس با اصلاحی تصویب شده و بر اساس این قانون، هیأت‌‌‌های بازسازی در ادارات از جمله دانشگاه‌ها تشکیل شده و هیأت‌‌‌های بدوی زیر نظر اینها با وظایف خاصی که قانون تعیین کرده انجام وظیفه می‌‏نمایند. این هیأت‌‌‌های بدوی دارای یک سری گروه‌های تحقیق می‌‏باشند که هر یک از اعضای گروه تحقیق طبق قانون باید دارای شرایط زیر باشد: الف. مسلمان و عامل به احکام اسلام؛ ب. متعهد و معتقد به انقلاب جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام امت؛ ج. فاقد هرگونه سابقه سو بوده و وابستگی به رژیم گذشته نداشته باشد؛ د. متأهل باشد و کمتر از 25 سال تمام سن نداشته باشد. اگر بعضی از اعضای گروه تحقیق، بند «د» (متأهل و بیش از 25 سال سن) را شامل نباشند؛ آیا با توجه به نزدیک بودن بازگشایی دانشگاه‌ها و ضرورت رسیدگی سریع به وضع استادان و کادر اداری و کمبود نیروی انسانی در این زمینه، بدون داشتن شرایط این بند از قانون، تنها با دادن اختیار از طرف هیأت عالی و بدوی به این اعضا به عنوان همکار و با تمام وظایف مذکور، مجوزی برای عدول از بند «د» این قانون است یا خیر؟

پاسخ :
مراعات شرایط انتخاب گروه تحقیق تابع مقررات دولت اسلامی است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.