پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم رعایت مقررات در پرداخت وام مسکن کارکنان

پرسش :

این‌جانب مسؤول حسابداری سازمان تعاون روستایی هستم. در این سازمان از بدو استخدام معادل 30 % از حقوق و مزایای مستمر کارمندان به عنوان پس‌انداز و بازنشستگی کسر می‏شد (که بعداً در زمان بازنشستگی این مبلغ به صورت نقد یا ماهیانه پرداخت می‏‌گردید) و از محل جمع آوری این وجوه، وام رفع احتیاج و تهیه مسکن بر اساس تاریخ استخدام به کارمندان این سازمان پرداخت می‏شد؛ لیکن از تاریخ 1/1/1357 کارمندان این سازمان مشمول قانون استخدام کشوری گردیدند و پرداخت وام رفع احتیاج و تهیه مسکن ملغی گردید و قرار براین شد که پس‏انداز هریک از کارمندان ‏ به صندوق بازنشستگی کشوری و بقیه به کارمندان ذی‌نفع پرداخت گردد، چون سهمیه کارمندان صرف پرداخت وام جهت خرید خانه کارمندانی که سابقه بیشتری دارند شده است، قرار بر این گردید که مطالبات کارکنان ذی‌نفع از محل وصولی اقساط وام‌های مسکن پرداخت گردد؛ که این امر در حدود مدت بیست سال طول خواهد کشید، این‌جانب به علت نیاز شدیدی که به طلب خود دارم، راضی نیستم که پس‌اندازم صرف خرید خانه برای دیگر همکارانم شود، آیا کسانی که از محل پس‌انداز این‌جانب و سایرین اقدام به خرید مسکن نموده‌‏اند، می‌‏توانند از نظر شرعی در این خانه‏‌ها زندگی کنند و اعمال اسلامی را به جا آورند یا خیر؟

پاسخ :
اگر مطابق مقررات مذکور استخدام شده‌‌اید باید طبق مقررات عمل کنید و رضایت شما بر خلاف آن اثر ندارد و تصرف و عبادت در خانه‏‌ها مانع ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.