پنجشنبه، 27 تير 1398

وکالت زن در طلاق | استفتاء شش

پرسش :

اگر زوجه در طی عقد نکاح شرط کند که: «اگر زوج عقیم باشد یا ترک خانواده کند یا محکومیت مثلاً به پنج سال زندان پیدا کند، یا زوجه‏ دیگری اختیار کند، وکیل بلاعزل از طرف زوج باشد که خود را مطلقه نماید.» آیا این چنین شرط و اشتراط صحیح است؟ و آیا وکالت بلاعزل صحت دارد؟ چون وکالت از عقود جایزه است؟

پاسخ :
شرط وکالت در طلاق برای زن در ضمن عقد مانع ندارد و با اشتراط مذکور با رجوع زوج وکالت از بین نمی‏رود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.