پنجشنبه، 27 تير 1398

وجوب پرداخت مخارج واجب النفقه از اموال منفق

پرسش :

این‌جانب و همسرم هر دو کارمند هستیم (و من یک خواهر و یک برادر صغیر هم دارم، مادرم نیز در قید حیات است.) من و همسرم درآمدمان را روی هم می‏ریختیم و خرج معاش زندگی می‏کردیم، اما به علت ناسازگاری مادر و خواهرم با همسرم، همسرم اظهار می‌‏دارد من راضی نیستم از پولم به مادر و خواهرت کمک کنی، در این صورت حکم شرعی در خصوص این مطلب چیست؟

پاسخ :
در مخارج واجب‌النفقه که بر عهده شما است باید از مال خودتان بدهید و از مال همسر یا مال مشترک نمی‌‏توانید بپردازید مگر با اذن او.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390