جمعه، 4 مرداد 1398

علت به هم زدن عالم هستى در قیامت

پرسش :

آیا خداوند به خاطر برپایى قیامت و حسابرسى چند میلیارد انسان خاکى که به صورت ذراتى در عالم هستى زندگى مى کنند نظم هزاران میلیارد کره را به هم مى زند و همه چیز را نابود مى کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ظاهر آیات قرآن این است که در روز رستاخیز، زمین و همه آسمان ها درهم پیچیده مى شود؛ چنانچه مى فرماید: «یوم تبدّل الأرض غیر الأرض والسماوات و برزوا للهِ الواحد القهار؛ روزى این زمین به زمین دیگر و آسمان ها به آسمان هاى دیگر تبدیل مى شود و آنان در پیشگاه خداوند واحد قهار ظاهر مى گردند.» (ابراهیم/47) فرو ریختن نظام هستى به خاطر قانون فرسایش و پیرى موجودات مادى است و طبق قانون دوم ترمودینامیک یعنى قانون حرکت و حرارت که قانون انتروپى نامیده مى شود حرارت از اجسام گرم به طرف اجسام سرد سرازیر مى شود و سرانجام پیرى و فرسودگى جهان فرا مى رسد.

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.