چهارشنبه، 9 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

اثبات طهر زوجه در فرض عدم همکاری یا حضور وی

پرسش :

برای اجرای صیغه طلاق در صورتی که زوجه همکاری نکند یا حضور نداشته باشد اثبات طهر زوجه چگونه است؟


پاسخ :
آیت الله العظمی جعفر سبحانی
«اگر مرد مدتی با زن نبوده به گونه‌ای که طهر مواقعه سپری شده در این صورت فقط مشکل این است که طلاق در حال حیض نباشد و در این صورت اگر کشف حال او مشکل باشد طلاق صحیح است مگر این‌که کشف خلاف شود که طلاق در حال حیض بوده است والله العالم. 1395/8/11»
 
آیت الله العظمی سید علی سیستانی
«در فرض مزبور احراز طهر شرط نیست. 25 ربیع‌الثانی 1438 ه.ق»
 
آیت الله العظمی سید موسی شبیری زنجانی
«اگر به واسطه غایب بودن یا دلیل دیگری تشخیص پاکی زن، غیرممکن یا مشکل باشد طلاقش در هر حال صحیح است. 16 ربیع‌الثانی 1438 ه.ق»
 
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«در این صورت اثبات طهر زوجه لازم نیست. 1395/9/2»
 
آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
«اگر مردی که از همسر خویش غایب است، بخواهد زن خود را طلاق دهد چنانچه عادت همسر خویش را بداند و بداند که چه هنگام به حالت پاکی که در آن با وی آمیزش نکرده وارد می‌شود و یا بتواند از آن اطلاع پیدا کند، باید بر طبق همان عمل کند و گرنه باید از وقتی که غایب شده، سه ماه صبر کند و سپس او را طلاق دهد و در صورتی که به همین ترتیب عمل نماید و بعد معلوم شود که طلاق در حال حیض یا نفاس بوده، طلاق صحیح است.
کسی که غایب نیست ولی اطلاع از حال زن برای او ممکن نمی‌باشد، مانند شخصی که زندانی است و ملاقات ندارد، در حکم غایب است، در صورتی که زن حاضر به همکاری نیست یا حضور ندارد و امکان اطلاع هرچند از طرق زن‌های دیگر و بستگان و دوستان او وجود ندارد، یا حرجی و مشکل باشد، مانند «مورد غایب»‌ سه ماه از زمان عدم حضور و یا عدم امکان اطلاع صبر کند و بعد طلاق دهد. 1395/9/3»
 
منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط
موارد بیشتر برای شما