يکشنبه، 13 مرداد 1398

اثر عسر و حرج مستأجر در اجرای حکم تخلیه

پرسش :

حکم تخلیه محل مسکونی در آبان ماه 1361 به لحاظ خرابی و غیر قابل تعمیر بودن عین مستأجره صادر شده آیا با توجه به قاعده عسر و حرج حکم صادره حسب درخواست محکوم له قابل اجراء می‌‏باشد یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ شورای عالی قضایی:
«قاعده عسر و حرج مانع اجرای حکم تخلیه محل مسکونی که مدت اجاره آن منقضی شده به‌طور کلی و موجب بی‏اثر شدن حکم قطعی شده نمی‌‏باشد بلکه با توجه به ماده 9 قانون روابط مؤجر و مستأجر مصوب 13/ 2/1362 مجلس شورای اسلامی، در صورتی که مستأجر مدعی عسر و حرج باشد دادگاه مهلت مناسبی به مستأجر خواهد داد و تا انقضاء مهلت مذکور اجرای حکم تخلیه را متوقف خواهد نمود.»

منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه