يکشنبه، 13 مرداد 1398

اثر طلاق و فسخ نکاح در مهر

پرسش :

پس از ازدواج با دختری، متوجه شدم که از سمعک استفاده می‌کند به همین علت تقاضای طلاق (فسخ) نمودم. مستدعی است در مورد مهریه ما را راهنمائی فرمایید.

پاسخ :
آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی
«به طور کلی ناشنوائی جز عیوب مجوزه فسخ نیست بنابراین چنانچه در ضمن عقد شرط سلامت زوجه نشده و قبل از عقد هم تدلیسی در کار نبوده، زوج ضامن پرداخت مهریه است پس اگر دخول واقع نشده نصف مهر و اگر واقع شده باید تمام مهر را بپردازد و در نزاع موضوعی مرافعه‏ء شرعیه لازم است. والله ‏العالم 77/10/04»

منبع: جامع الاحکام (2)، موسسه انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چاپ اول، 1419 ش، ج 2، ص 19.