يکشنبه، 13 مرداد 1398

اثر فوت بدهکار یا طلبکار در پرداخت بدهی

پرسش :

هرگاه مدیون قبل از این که وقت پرداختن دین برسد از دنیا برود آیا لازم است همان وقت ورثه دینش را بدهند یا می‌‏توانند تا موعدی که برای پرداخت دین، خود طلبکار و مدیون تعیین نموده‌‏اند صبر کنند و نیز حکم موردی را که طلبکار پیش از رسیدن موعد دین بمیرد بفرمایید.

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«هر گاه مدیون قبل از موعد دین بمیرد واجب است ورثه بلافاصله بدهی او را بپردازد ولی اگر طلبکار بمیرد ورثه می‌‏توانند تا موعدی که برای پرداخت دین تعیین شده صبر کنند پس اگر زن برای وصول مهریه خود وقتی را تعیین نموده باشد و قبل از رسیدن آن وقت شوهر از دنیا برود زن می‌‏تواند به محض موت شوهر مهریه را مطالبه کند ولی اگر زن پیش از رسیدن آن وقت بمیرد ورثه او نمی‌‏توانند قبل از رسیدن وقت تعیین شده برای پرداخت مهریه، آن را مطالبه نمایند.»

منبع: مجمع المسایل(2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 94.