جمعه، 25 مرداد 1398

مکان تحویل مبیع اگر معامله در کشتى انجام شود

پرسش :

اگر معامله در کشتى و در دریا صورت گیرد، در صورت اختلاف بین متبایعین، مبیع و ثمن را کجا و بر اساس عرف چه مکانى تسلیم کنند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مبیع عین خارجى است، محل تحویل جایى است که مبیع در آنجا مى باشد و اگر مشترى خواهان تحویل در محل خود است باید هزینه ى نقل و انتقال را بپردازد. اگر مبیع کلى است، محل تحویل آن محل سکونت و تجارت مشترى است، مگر آن که قرینه بر خلاف باشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.