جمعه، 25 مرداد 1398

حق خیار فسخ در صورت عدم پرداخت تمام ثمن

پرسش :

زمینى را به مبلغى فروختم و مقدارى از مبلغ را دریافت و شرط کردم که خریدار، مابقى را به مدت سه ماه پرداخت نماید و در صورت عدم پرداخت تمامى مبلغ، خیار فسخ براى من قابل اجرا باشد، لکن خریدار به تعهد خود عمل نکرد و یک سال دیگر به او مهلت دادم، اما پس از این مدت نیز موفق به دریافت ثمن نشدم. آیا خیار فسخ هنوز باقى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: احتمال دارد امهال تا یک سال، نوعى توسعه در شرط باشد؛ به این معنى که خریدار حق دارد پرداخت ثمن را تا یک سال به تأخیر بیندازد؛ گذشته بر این، دلیلى بر فورى بودن حق خیار شرط نیست، مگر این که اسقاط کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.