جمعه، 25 مرداد 1398

خرید زمین از مالک داراى اسناد مالکیت و ادعاى شخصى دیگر بر مالکیت این زمین

پرسش :

زمینى را از مالکى که اسناد مالکیت داشت خریدم و پول آن را تماماً پرداختم. سپس شخص کشاورزى مدعى شد که بر روى این زمین زحمت کشیده است. براى جلبِ رضایت این شخص مبلغى هم به او دادم، لکن بعد از چند سال این شخص کشاورز نسبت به معامله اظهار پشیمانى کرد و مدعى شد که خودش مالک این زمین بوده است؛ در حالى که مدارک و اسناد گفته ى او را تأیید نمى کند. آیا خرید زمین از فردى که مدارک مالکیت در اختیار او بوده، صحیح است؟ آیا این شخص کشاورز داراى حق یا سهمى از این زمین است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مدرک ثبتى و یا مدرک دیگر که در محل معتبر هست، مالکیت مالک اوّل را تأیید مى کند، شما مالک آن زمین هستید و کشاورز هم در مرحله ى اول ادعاى مالکیت نکرد، بلکه ادعاى سرقفلى کرد و شما هم او را راضى کردید و ادعاى دوم او پذیرفته نیست؛ مگر این که دلیل شرعى بر مدعاى خود اقامه کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.