پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره نحل

پرسش :

تلاوت سوره نحل چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در برخی روایات از پیامبر صلّی الله علیه و آله در فضیلت این سوره نقل شده که فرمود:
«مَن قَرَأها لَم یُحاسِبهُ اللّهُ تَعالی بِالنّعَمِ الَّتِی أنعَمَها عَلَیهِ فی دارِ الدُّنیا؛ کسی که این سوره را بخواند خداوند او را در برابر نعمت‌هایی که در این جهان به او بخشیده محاسبه نخواهد کرد».(1)

روشن است تلاوت این آیات که بخش مهمّی از نعمت‌های الهی را برشمرده، آن‌هم تلاوتی توأم با تفکّر و سپس تصمیم‌گیری و عمل و گام نهادن در طریق شکرگزاری، سبب می‌شود که هر نعمتی را درست در هدفی که برای آن آفریده شده مصرف کنند و با چنین حالی دیگر چه محاسبه‌ای از او خواهند کشید، مگر نعمت را به‌جا مصرف ننموده است؟

پی‌نوشت:
1- مجمع البیان، ج 6، ص 347

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.