جمعه، 5 مهر 1398

عقد موقت براى محرمیت مادرزاد

پرسش :

مرد نامحرم براى محرم شدن زن، دختر بچه او را به مدت کوتاهى عقد موقت مى کند تا مادر او به عنوان مادر زن محرم شود آیا این کار صحیح است؟ و فرقى بین شوهردار بودن یا مجرد بودن زن وجود دارد یا خیر؟

پاسخ :
بسمه تعالى: صیغه موقت باید از نظر مدت به قدرى طولانى باشد که این دختر بچه شایستگى التذاذ جنسى داشته باشد، و این کار باید با اذن پدر باشد نه مادر. گذشته از این باید هدف تسهیل زندگى باشد و نظر دیگرى در این مورد نباشد که بر خلاف شرع است. البته براى محرمیت در صورتى که با شرایط مذکور باشد فرقى بین زن شوهردار و بى شوهر نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.