دوشنبه، 8 مهر 1398

حکم تخریب مسجد به جهت حرج شدید

پرسش :

در چه صورتى براى مدیران و مجریان خدمات شهرى جایز است در صورت لزوم اماکن مذهبى بخصوص مساجد را تخریب کنند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اماکن مذهبى و بالأخص مساجد از اهمیت بالایى برخوردار است و قرآن کریم مخربان مساجد را تهدید به عذاب الیم کرده است بنابراین نمى توان مسجدى راتخریب کرد مگر این که ضرورتى در کار باشد به طورى که جامعه از نظر زندگى در حرج شدیدى قرار بگیرند به طورى که قابل تحمل نباشد در این صورت مى توان مکانى را به عنوان مسجد در نظر گرفت و مسجدى را ساخت و آنگاه مسجد مورد نظر را تخریب کرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.