پنجشنبه، 11 مهر 1398

درخت در زمین دیگرى و نحوه تقسیم بهره

پرسش :

قطعه زمینى دارم و درختى که صاحب آن دیگرى است در زمین من مى باشد، باید صاحب درخت به صاحب زمین چه مقدار بهره بپردازد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر صاحب زمین از روز نخست با صاحب درخت قرارداد بستند که زمین از یک طرف و درخت از کس دیگرى باید طبق قرارداد عمل کنند. و اگر صاحب زمین و درخت از اوّل براى یک نفر بوده و درخت را به دیگران فروخته باید صاحب درخت اجاره زمین را بر اساس اجرة المثل بدهد مگر این که از اوّل قید شود که بلاعوض در این زمین باشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.