پنجشنبه، 11 مهر 1398

معامله ای که فروشنده متوفی زمین را تحویل نداده

پرسش :

شخصى زمینى به مساحت 210 متر فروخته ولى به خاطر اختلافى بودن نتوانسته آن را تحویل مشترى بدهد خریدار شرط کرده که اگر تا تاریخ مقرر زمین را تحویل ندهد متراژ اضافه مى شود و در تاریخ بعد جریمه نقدى مى آید، فروشنده تا مدتها نتوانسته زمین را تحویل دهد و از دنیا رفته حکم معامله چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در صحت معامله قدرت بر تسلیم شرط است اگر این فرد قادر بر تحویل 210 متر نشده است کشف از این مى کند که قادر بر تسلیم نبوده و معامله باطل است و دیگر امور مترتب بر آن بدون اثر مى باشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.