پنجشنبه، 25 مهر 1398

اذن بر فروش ارثیه و اجازه استفاده از پول آن

پرسش :

زمین موروثى بین خواهران و برادران بوده، خواهران به برادر اذن داده اند که زمین را بفروشد ولى به علّت مشکلات زندگى برادر، سهم خود را در زمان فروش دریافت نکرده اند اکنون پس از گذشت چند سال اعلام کرده اند که برادر سهم الارث آنان را از آن زمین بپردازد چه مقدار باید پرداخت کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض مسئله که خواهران به برادر اجازه فروش داده اند و برادر نیز به اذن آنها فروخته است فقط مالک قیمت فروخته شده هستند و نه بیشتر و اگر تأخیر در پرداخت سبب کم ارزش شدن مبلغ باشد مسئولیتى براى برادر نیست چون تأخیر به اذن خواهران بوده است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.