جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | شرایط وجوب حج: سوال بیست و دو

پرسش :

کسی که استطاعت مالی دارد، اما استطاعت بدنی ندارد. در این صورت آیا جایز است که در مال تصرّف کند، به گونه‌ای که استطاعت خود را از بین ببرد و زایل سازد، مثلاً مالش را به کسی ببخشد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: بنا بر احتیاط واجب باید نائب بگیرد، مگر آنکه مطمئن باشد که در سالهای آینده استطاعت بدنی را بدست خواهد آورد که در صورت نیاز، می‌تواند استطاعت خود را زایل کند و از بین ببرد، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.