جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | شرایط وجوب حج: سوال هفتاد و پنج

پرسش :

شخصی از شهر و دیار خویش حرکت کرد در حالی که استطاعت نداشت، تا آن که به میقات رسید و در آنجا استطاعت پیدا کرد، آیا حجّی که به جا آورده است، کفایت از حجة الاسلام می‌کند؟

پاسخ :
بسمه تعالی: حج او در صورتی کفایت از حجة الاسلام می‌کند که نفقه و هزینه خود و خانواده‌اش را، اضافه بر مالی که برای حج هزینه کرده است، داشته باشد و با مصرف نمودن و هزینه کردن مال خود در حج، پس از بازگشت به شهر و دیار خود نزد زن و فرزندش، به زحمت و مشقّت دچار نشود، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.