جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | وصیت به حج: سوال یازده

پرسش :

اگر کسی برای خودش حج به جا آورده بود ولی وصیت کرد که پس از فوت او نیز حج به جا آورده شود و معلوم نیست آنچه وصیت کرده است حجة الاسلام است مثل اینکه برای او آشکار شده است که حج قبلی او باطل بوده و یا آن که در آن زمان که خودش انجام داد مستطیع نبوده است تا آن که از اصل اموال او خارج شود و یا آن که این حج، احتیاطی یا استحبابیست تا از ثلث اموال او خارج شود و در صورتی که ثلث برای حج کافی نبود اجرای آن متوقف و مشروط به موافقت ورثه باشد. در چنین مواردی چه باید کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: هزینه آن از ثلث خارج می‌شود مگر آن که معلوم شود که پس از فراهم شدن استطاعت حجّش را به جا نیاورده است که در این صورت، حج میقاتی او از اصل اموالش خارج می‌شود، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.