جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عمره مفرده: سوال سیزده

پرسش :

اگر زنی برای عمره مفرده مُحرم شد سپس ناگهانی عادت ماهانه برای او رخ داد و تا زمانی که در آنجا بود عادت او ادامه داشت. برای عمره مفرده خود چه کند و اگر هیچ کاری از اعمال عمره را انجام نداد و با همان حال احرام به شهر و دیار خویش باز گشت، وظیفه او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: در فرض سؤال، برای طواف عمره و نماز آن و همچنین طواف نساء و نماز آن نائب بگیرد و خودش سعی را انجام دهد و تقصیر کند و اگر چنین کاری نکرد و به شهر و دیار خویش بازگشت، در صورت امکان لازم است که برگردد و اعمال عمره مفرده را خودش انجام دهد و احتیاط آن است که به میقات رفته و احرام بپوشد و تلبیه را به قصد و نیت اعم از انشاء و ابقاء به جا آورد. سپس اعمال عمره مفرده را به جا آورد و اگر نمی‌تواند خودش برود، باید نائب بگیرد اما خودش باید تقصیر را انجام دهد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.