جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | خارج شدن از مکه قبل از حج تمتع: سوال هفت

پرسش :

حدود جغرافیایی شهر مکه مکرمه و مدینه منوره اضافه شده است و عمران و آبادی آن توسعه یافته است، آیا تخییر در نماز برای کسی که در آن جاهای توسعه یافته مسکن گزیده است، باقی می‌ماند؟ و آیا کسی که در حال عمره است می‌تواند به آن مناطق برود؟

پاسخ :
بسمه تعالی: تخییر بین قصر و تمام اختصاص به مکه و مدینه قدیم دارد و شامل مناطق توسعه یافته و محلات جدید نمی‌شود و خارج شدن از مکه قدیم به محلات جدید برای کسی که برای عمره تمتع آمده است جایز می‌باشد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.