دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وصیت | وصیت در ثلث مال: سوال دو

پرسش :

بسیارى از آقایان به جهت اینکه پس از فوت، همسرشان در مضیقه قرار نگیرد و خداى ناخواسته آزارى از سوى فرزندان به او نرسد، در وصیت پیش بینى مى کنند و مى نویسند یا مى گویند پس از من فلان اطاق منزل یا فلان دستگاه ساختمان مسکونى به ضمیمه فلان قطعه زمین زراعى یا باغ یا مقدارى از پول نقد در اختیار همسرم باشد و وراث دیگر حق دخالت و تصرف و هیچگونه اعتراضى ندارند. آیا این نوع وصیت شرعى است؟ یا باید مصالحه صورت پذیرد؟ و یا روش دیگرى را پیش گرفت؟

پاسخ :
وصیت نسبت به زوجه و غیر زوجه حکمش یکى است. و در صورتى نافذ است که زاید بر ثلث نباشد. وگرنه محتاج به امضاى ورثه است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.